mandag 7. desember 2015

Det var på tide...

Lykka er å reise fra jobb, og låse seg inn på hytta 30 minutter etterpå. Det gikk 3 timer før familien dukket opp. På den tiden rakk jeg både middagskvil og vedfyring. Det kan også kalles særdeles god, og utspekulert planlegging. Når sant skal sies, var jeg innom hytta på morgenen for å fyre opp vedovnen. Det hjalp godt.

Det er advent, og mye skjer rundt oss, slik som for alle andre barnefamilier. Det har vært julebord, danseoppvisninger og annet, som har gjort til at vi ikke har vært her siden midten av november. Det er lenge for oss å være.

Nå var det i hvertfall tid til en stakkars natt på hytta, før vi dro hjem for å være med på en 50 årsdag. Et døgn er tross alt bedre enn ingenting. Planen var å gjøre minst mulig, og planen ble gjennomført til punkt og prikke.


Tvèn var knapt nok påslått. Ungene tegnet og styrte med sitt, og vi voksne leste. Ute var det et solid møkkavær. Det blåste kraftig, og regnet slo i bakken. Men, uvær kan så absolutt gi rom for hyttekos.

Når vinden ulte som mest, valgte jeg å skru av radioen, og leste videre i boka mi. Uvær og knittring fra ovnen, samt ei god bok er så absolutt å anbefale.

I år som i fjor har vi tatt med oss litt juleting, slik at vi kommer i adventstemning. Vi regner med at vi kommer til å tilbringe deler av jula på hytta. Det gleder vi oss til.

Pakker til adventskalenderen hadde vi selvsagt med på hytta.

En aldri så liten krans har fått plass utenfor døra. At den holdt på å blåse bort er en annen sak...

Allerede lørdag var det tid for hjemreise. Da gikk turen videre til en 50 årsfeiring litt utenom det vanlige. Helge, en venn av familien ble 50 år, og av alle ting startet feiringen med at han arrangerte kirkekonsert i Florø kirke. Her var det kirkekor, solister og ikke minst hans datter Nora som utdanner seg til operasanger på Griegakademiet. Det ble en minneverdig stund. 


50-årsjubilanten

Nora Oleanna Sårheim, en ung og fremadstormende operasanger.

Opera var faktisk mer spennende enn jeg hadde forestilt meg.

Da konserten var over ble vi delt inn i grupper, på forskjellige steder i by´n for å lage underholdninginnslag. Etter et par timer treftes vi til middag og fest på kantina til Sunnfjord Medisinske Senter, hvor han frem til nå har jobbet som lege. For å gjøre en lang historie kort. Det ble en lystig kveld, og jeg har omsider hatt gleden av å sitte på et venterom på byens legesenter med lettere promille kl 03 på natta. Jeg var heller ikke alene om å gjøre det ;-)

Søndag formiddag møttes vi igjen til isbading etterfulgt av frokost, kaffe og kaker.

Søndag var det tid for isbading. 7 grader i sjøen kunne vi fint leve med.

Til helga får vi omsider en hel helg på hytta, tror jeg.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar