søndag 3. januar 2016

Romjula ble ikke helt uten jobbing...

Som frilansfotograf har man ikke akkurat kontroll på hva som evt dukker opp av oppdrag. Det gjelder i høyeste grad i ferier også. Jeg hadde avtale om oppdrag på nyttårsaften, noe jeg alltid har. Bortsett fra det, så det ut som at det kunne bli en rolig romjul. Men bilulykker og storm kan man ikke planlegge.

I det vi forlot hytta på lille nyttårsaften ringte NRK. Taket på svømmehallen i Svelgen var i ferd med å blåse av. Da var det om å gjøre å komme seg raskest mulig hjem, for å slippe av familien, før turen gikk videre til Svelgen. I Svelgen var det rimelig kaotisk. Svært kraftige kastevinder veltet trær, og takstein og materialer fløy vegg i mellom. Det er første gang jeg har vært redd på jobb, så jeg tok mine forhåndsregler. 

På vei hjem om kvelden fikk jeg en ny telefon fra NRK. Et hus i Svelgen sto i brann. Da var det bare å snu bilen, og dra tilbake. Heldigvis var det bare materielle skader. Mitt oppdrag varte i 11 timer.

Kraftige kastevinder  gjorde til at sjøsprøyten sto flere titalls meter til værs.

På Ålfotfjellet hadde et tre har veltet over veien, og tatt med seg ei kraftlinje slik at det oppsto brann. Brannen var slukket da jeg ankom.

På vei hjem fikk jeg telefon om at en bolig sto i brann. Da var det bare å returnere. Det var heldigvis bare materielle skader.

Hver nyttårsaften dekker jeg Kjippen for NRK. Kjippen er et opptog der mannen i gata gjør spit med de som har stukket hodet frem i løpet av det siste året. Etter opptoget blir alle plakater og byggverk brent på bålet, og man går med blanke ark inn i et nytt år. Dette er en tradisjon som er mer enn hundre år gammel.Nyttårs-selfie med en kollega i lokalavisa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar