tirsdag 3. januar 2017

Riktig godt nyttår...Endelig er 2016 tilbakelagt og "stormen" har lagt seg. Jeg, Marianne og jentene gleder oss nå til å gå løs på 2017🎉👍🏻 Vi kan vel med en gang konkludere med at fjoråret ikke ble vårt beste år. 
Et HPV-virus førte til at jeg fikk diagnosen mandelkreft, og året ble dessverre preget av dette. Man kan trygt kalle dette en solid «stresstest», og vi, med Marianne og resten av familien i front, har bestått denne testen med godt resultat.
Prognosene var gode, men behandlingen var tøff, ble vi fortalt. De fikk rett. Men 6 cellegiftkurer og 35 strålinger mot hals ga gode resultater👏🏻. På slutten av behandlingen fikk jeg noen solide morfindoser for å døyve smertene i svelget. En dag våknet jeg svett og omtåket etter å ha drømt at jeg ble forfulgt av en motorisert og hissig pallejekk, i fjæresteinene nedenfor butikken i Eikefjord😵😱🤔 !!! Da valgte jeg klokelig nok å slutte med disse tablettene 😀
Korttidshukommelsen som ble midlertidig redusert etter strålingen, førte til mange pussige situasjoner. Jeg kunne jeg skrevet bok om dette, hvis jeg hadde husket det.
Uansett hvor positiv man er, og hvor godt humør man er utstyrt med, blir både pasient og pårørende ubeskrivelig sliten av å gjennomgå noe slikt. Jeg ble kreftfri og dette går helt klart den rette veien, selv om vi helst hadde sett at hverdagen kunne komme litt raskere. 
Jeg kjenner nå et snev at søtsmak, og heldigvis smaker ikke søtt som salt lenger, slik det har gjort det siste 7 månedene😉👍🏻. Smerter i muskulatur og ledd som har oppstått i ettertid tror jeg også at vi skal få has på i løpet av nærmeste fremtid. 👍🏻
Foreløpig jobber jeg 40%, og stortrives de dagene jeg er på kontoret sammen med mine flotte kollegaer ved Norsk Gjenvinning i Førde, så får de heller holde ut med at jeg plutselig blir akutt trøtt, og gjesper så det høres over halve Øyrane.😴
2016 ga oss også svært mye å glede oss over. Jeg ble tidsnok ferdigbehandlet, til å dra på en hyggelig campingferie med gode venner. I tillegg ble det svært mange turer på hytta i Barlindbotn. Det er ikke noe sted vi senker skuldrene og samler mer krefter enn der, alene eller sammen med gode venner og naboer. Opparbeiding av uteområdet rundt hytta har vært fantastisk terapi. 
Det ble Våt moro, opprykk til OBOS med Florø Fotball, samt en haug med andre minneverdige stunder. Vennskap har blitt enda sterkere og viktigere, og nye nære vennskap har blitt knyttet. 
Takk til alle dere som på en eller annen måte har beriket tilværelsen vår i året som gikk ❤️
Til slutt vil jeg gjerne sende noen varme tanker til de som fremdeles kjemper. Jeg håper at dette blir vårt og deres år.🌹
Et riktig godt nyttår ønskes fra oss.
Neste nyttårshilsen blir forhåpentligvis noe kortere 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar